RAKENTAMINEN JATKUU AINA

Rakentaminen – tuo asia, joka on ollut aina ihmisen historiassa läsnä. Ihmiset ovat aina rakentaneet jotain historian saatossa ja sitä tehdään tulevaisuudessakin, sillä muuten yhteiskunta jäisi paikalleen kehityksen ja uudistumisen kanssa. Aina välillä rakentamistahti saattaa hiipua, mutta koskaan rakentaminen ei lopu täysin. Sama trendi näkyy myös kuluttajien rakentamisessa – ajoittain rakennetaan enemmän ja ajoittain puolestaan vähemmän.

Rakennusprojektin ajoittaminen

Jos pohtii rakentamista ja milloin voisi itse rakentaa, koskaan ei tunnu oikealta ajalta rakentaa. Rakentaminen vie paljon aikaa ja aiheuttaa arkeen ison muutoksen, joka kestää rakennusprojektin ajan. Jos haluaa rakentaa, löytää aina esteitä sille. Niitä voi olla esimerkiksi perheen lisäys, epävarmuus tulevaisuudesta tai työuran nousujohdantoinen suunta.

Näidenkö tai mahdollisesti joidenkin muiden syiden lisäksi pitäisi vielä rakentaa ja lisätä arjen stressiä? Voisikin sanoa, että koskaan ei ole hyvä aika rakentaa mitään, vaan täytyy löytää itselle vähiten huono ajankohta rakentaa.

Tilastotietoa rakentamisesta

Rakentamiseen liittyen löytyy paljon tietoa Tilastokeskuksen nettisivuilta. Esimerkiksi loppuvuoden 2021 tilastoja löytää täältä ja niiden perusteella huomaakin, että joka vuosi rakennetaan, mutta rakennusmäärät vain vaihtelevat. Kun rakennetaan, täytyy muistaa, että uuden kodin rakentamiseen liittyy aina myös sellaisia riskejä, joihin ei voi etukäteen varautua.

Tällaisia voi olla esimerkiksi materiaalien saatavuuteen liittyvät hankaluudet tai rakennustyömaalla tapahtuvat ennalta-arvaamattomat muutokset. Kaikkia tilanteita kuitenkin yhdistää se, että niihin täytyy reagoida jollain tapaa, mutta oma päivätyö saattaakin olla sellainen, ettei reagoimiseen löydykään mahdollisuutta ihan aina.

Rakentajan yhteistyökumppani - RakKord

Rakentaminen kuitenkin jatkuu aina ja oma rakennusprojekti pyörii mielessä niin kauan kuin se on käynnissä. Voit kuitenkin helpottaa omaa arkeasi, kun voit saada kaikki rakennuspalvelut ”yhdestä numerosta”, sillä me RakKordissa hoidamme rakennusprojektisi alusta loppuun. Lisäksi meidän asiakkaanamme saat aina ajantasaisen tiedon meiltä oman rakennusprojektisi vaiheista ja etenemisestä. Pyrimme helpottamaan arkeasi ja voit keskittyä huomattavasti vähemmän rakennusprojektiisi, kun me keskitymme siihen puolestasi.

Jonne Koivumäki
Työpäällikkö, yrittäjä

Projektijohto

Puhelin: +358 40 582 7738

Email: jonne.koivumaki@rakkord.fi

Kalle Toivonen
Toimitusjohtaja, yrittäjä

Uudet asiakkuudet, laskutukset

Puhelin: +358 400 520 432

Email: kalle.toivonen@rakkord.fi